Filter kaffe

Vores bønner er nøje udvalgte til at give dig en optimal smagsoplevelse ved filterbrygning eller stempelkande. Bønnerne er ristet lidt lysere end til espresso for at give en velsmagende kaffe med mange smagsnuancer og stor fylde. Sortimentet indeholder afbalancerede blends og friske Single Origins. 

 

Filterkaffe er en bred betegnelse for den kategori af brygninger hvor vand og kaffe blandes uden tryk. Det være sig Stempelkande, Pour Over, Aeropress mv. 

 

Bryggeopskrifter kan være en lidt svær størrelse af arbejde med, men jeg bliver ofte spurgt om hvor meget kaffe man skal bruge. Det komer selvfølgelig an på mange ting bl.a. bryggetid formalingsgrad samt mængden på vand og kaffe. Men hvis jeg skal komme med en tomelfinger regel vil jeg generelt anbefale en relativ grov malet kaffe. Derved mindsker jeg risikoen for at bryggetiden bliver for lang og derved skaber en bitter oplevelse. Du kan så starte ud med følgende opskrift og så må du justere derfra:

 

Vand temp.: 94°

Vand mængde: 1 l.

Kaffe: 55g. +/- 5g.

Juster selv ned forholdsmæssigt mlm. vand og kaffe

Byggetid: 

Stempelkande: 4 min.

Pur over: 2,5 - 3 min.

 

 

 

preload spinner